4 راه ساده برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

4 راه ساده برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی

عسل در حالت طبیعی عسل ترکیبی از قندها (منوساکارید ها) گلوکز، فروکتوز، اسید های الی، انزیم ها ویتامین ها و پروتئین های مختلفی است که توسط سیستم گوارش انسان سریعا جذی میشوند. یکی از خصوصیات عسل دارا بودن آهن است که سریعا از طریق دیواره معده جذب خون میگردد. برای تشخیص عسل تقلبی از عسل طبیعی که در منزل میتوانند مورد استفاده قرار گیرند:

 1. بو و مزه عسل طبیعی   اولین قدم در خرید عسل طبیعی خرید عسل از فروشندگان معتبر و  در صورت امکان چشیدن مزه و بو کردن عسل قبل از خرید است، عسل های طبیعی به سبب  فراوری شدن توسط زنبور عسل  دارای مزه کمی تند و زننده هستند همچنین اگر به محض باز کردن در ظرف عسل انرا جلوی صورت خود بگیرید و بوی عسل را اشتمام کنید متوجه  رایحه خفیف نوع گل استفاده شده توسط زنبور عسل خواهید شد، اکثر مصرف کنندگان عسل طبیعی به محض بوگردن و چشیدن عسل متوجه کیفیت ان میشوند در صورتی که چندین بار عسل طبیعی مصرف کنید شما نیز از این طریق قادر به تشخیص ان خواهید بود.

2- آزمایش آب گرم  برای این ازمایش یک قاشق از عسل را بردارید و در فاصله 15سانتی متری یک لیوان اب گرم بگیرید صبر کنید تا مقدار عسل قلمبه اولیه  داخل لیوان بیافتد و باقی عسل به صورت نخ نازکی داخل اب بریزد عسل های تقلبی که به انها انواع شکر اضافه شده باشد به محض ورود در اب ساختار خود را از دست میدهند و دچار از هم پاشیدگی میگردند ولی عسل طبیعی ساختار خود را حفظ میکند و به ته ظرف میرسد، اگر باریکه عسلتان از هم میپاشد باید به خلوص ان شک کنید!! عسل طبیعی به علت انزیم ها و مواد معدنی مختلف بعد از حل کردن در اب لیوان  بسته به نوع و غلظت عسل به کار رفته اب لیوان را کمی کدر و شیری رنگ میکند ولی عسل تقلببی اب را به رنگ زرد کم رنگ روشن در می اورد. از 4 عسل ازمایش شده در شکل پائین فقط عسل پائین سمت چپ عسل طبیعی است و مابقی تقلبی هستند.

3 . آزمایش شعله سر نخ شمع یا یک نخ پنبه ای را به عسل آغشته کنید و انرا آتش بزنید در این تست میزان آب و قندهای عسل تا حد زیادی آزمایش میگردد تلاش کنید با نزدیک کردن کبریت به نخ آغشته به عسل آنرا روشن کنید در صورتیکه راحت آتش گرفت عسل به احتمال زیاد طبیعی است ولی در صورتیکه مشاهده کردیید که عسل آتش نمیگیرد یا با صدای ترق و ترق ریز میسوزد نشاندهنده وجود آب زیاد در عسل و تاحتمالا قلبی بودن آن است.   

4. آزمایش کاغذ  اگر عسل تقلبی باشد و با آب مخلوط شده باشد بر روی دستمال کاغذی یا کاغذ نازک یک لکه نم دار ایجاد میکند و جذب کاغذ میشود که از پشت کاغذ قابل مشاهده است ولی عسل طبیعی جذب کاغذ نمیش.د. با این وجود عسل فلورا بازهم تاکید میکند که این تست ها تا حدودی پیش پا افتاده هستند و برای مشخص کردن میزان دقیق خلوص عسل باید عسل در آزمایشگاه مواد غذائی انالیز شود.

 

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *