مواد تشکیل دهنده عسل طبیعی چیست

عسل یکی از بهترین هدایای طبیعت و حاصل فراوری شهد گیاهان در معده دوم زنبور عسل این شاهکار خلقت است توسط. عسل طبیعی برحسب گلی که زنبور از ان تغذیه کرده دارای رنگ طعم و خواص متفاوتی است. مهم‌ترین ترکیبات تشکیل دهنده عسل قندهای طبیعی داخل عسل است مهمترین قندهای عسل عبارتند از فروکتوز(38%)، گلوکز(31%) و ساکاروز ( کمتر از5%) هستند. عسل به لحاظ داشتن مواد و آنزیم های تخمیری در سریع الهضم بودن و همچینین کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد و انرژی آن سریعا جذب بدهن میشود.ازجمله آنزیم های موجود در عسل می‌توان به آمیلاز، اینورتاز، کاتالاز و پراکسیداز اشاره کرد. جوددر عسل عبارتند از آن‌ها کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و است. عسل یک ماده اسیدی است و PH یا اسیدیته آن از 4/3 تا 1/6 متغیر است میزان کل کالری به طور متوسط در هر 100 گرم عسل، 364 می باشد ، یا به عبارتی 64 کالری در هر قاشق سوپ خوری عیل. ویتامین ها: تعدادی از ویتامین‌های اصلی مانند A, E, B2 , B1, K, C نیز در عسل وجود دارند که در عسل های مختلف متفاوت هستند برای مثال عسل مرکبات ویتامین C بیشتر و عسل یونجه ویتامین A بیشتری دارد. میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسل‌های تیره املاح معدنی بیشتری دارند رنگ عسل: رنگ عسل بستگی به شهد گلی دارد که زنبور از آن تغذیه میکند و از زرد بسیار روشن تا قرمز تیره متغیر می باشد (عسل آویشن قرمز رنگ ، عسل اقاقیا بی رنگ و عسل گیاه گون زرد طلایی است). منطقه ی جغرافیایی و شرایط آب وهوایی نیز در تعیین رنگ عسل بی تاثیر نیست. پس رنگ عسل نمی تواند عامل تعیین کننده برای تشخیص کیفیت عسل باشد. معمولاً مصرف کنندگان در ایران رنگ تیره را می پسندند که باور غلطی است زیرا با حررت دادن نیز میتوان عسل را تیره تر کرد. عطر و طعم عسل مانند رنگ آن ، متناسب با گیاهی است که زنبور از آن استفاده کرده. عسل یک آنتی بیوتیک طبیعی قوی : عسل ماده ای به شدت ویسکوز و فاقد رطوبت لازم برای رشد میکروب ها است که از این طریق مانع رشد میکروب ها میشود عسل طبیعی ماده ای سرشار از آنتی اکسیدان ها است عسل دارای آنزیم کاتالاز است که در هنگام مواجهت با رطوبت و آب باعث آزاد شدن هیدروژن پراکسید میشود که یکی از قویترین مواد ضد عفونی کننده طبیعی است، هیدروژن پراکساید دارای خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ قوی است و از همین خاصیت عسل برای درمان زخم های دهانی و زخم های پای افراد دیابتی و همچین درمان جای سوختگی ها استفاده میشود از سال 1940 در بعضی از کشورها پزشکان برای بعضی بیماریها عسل را جایگزین داروهای شیمیائی و انتی بیوتیک هائی مانند پنی سیلین کردند و امروزه باندهای استریلی برای درمان و پانسمان انواع زخم ها و سوختگی ها تولید شده که ماده موثره آن عسل طبیعی است استرس کمتر و سلامتی بیشتر با عسل: تحقیقات نشان میدهد خوردن یک قاشق غذاخوری عسل قبل از خواب از طریق گلوکز باعث تامین انرژی مغز در طول شب تا صبح میشود و از این طریق باعث مهار یا کمتر شدن ترشح شبانه کورتیزول و اندرنالین (هورمون های استرس بدن) میشود و از این طریق باعث خواب ارام و عمیق تر در فرد میشود. عسل سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها است و با رطوبت دهی ملایم باعث تغذیه پوست میشود و به همین دلیل در مواد آرایشی و ماسک های صورت استفاده میشود . از طرفی عسل دارای آنتی اکسیدان هائی است که باعث خنثی سازی رادیکال های آزاد پوست میشوند و از این طریق به بهبود و ترمیم پوست کمک میکند و مانع اسیب پوست میشود بسیاری از افراد مشاهده کرده اند که عسل برای درمان افتاب سوختگی های مادرزادی و جاب اکنه و اگزماهای پوستی مفید است .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *